دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 38 KB
تعداد صفحات : 37
بازدیدها : 1052
برچسبها : دانلود مقاله مقاله رضایت شغلی
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلفهرست مطالب
مقدمه
تعاریف رضایت شغلی
رضایت شغلی و نظریه برابری، پیمان روانشناختی و انگیزش
رضایت شغلی و انگیزش
نظریه های انگیزش و رضایت شغلی
رضایت شغلی، انگیزش و طراحی شغل
عوامل تعیین کننده رضایت شغلی
اثرات رضایت شغلی بر عملکرد کارکنان
منافع حاصل از سنجش رضایت شغلی
روشهای سنجش رضایت شغلی
شاخصهای رضایت شغلی
دارای شکلها، جداول، نمودارها و منابع
=====================
مقدمه :
به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران، از میان همه مفاهیمی که روانشناسان و متخصصان رفتار سازمانی و مدیریت در موقعیتهای سازمانی مختلف مطالعه کرده اند، رضایت شغلی از مهم ترین زمینه های پژوهشی بوده است به همین دلیل دیدگاه ها و مفهوم سازی های متعدد و گاه متناقض درباره آن شکل گرفته و توسعه یافته است. این مفهوم تلاشهای نظری و بنیادی بسیاری را به خود معطوف ساخته و نیز در تمامی سطوح مدیریت و منابع انسانی سازمانها اهمیت یافته است. اهمیت رضایت شغلی از یک سو به دلیل نقشی است که در پیشرفت سازمان و نیز بهداشت و سلامت نیروی کار دارد و یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد نگرش مثبت در فرد نسبت به کارش می باشد و به اعتقاد برخی صاحبنظران کارکنانی که از کار خود رضایت دارند در مقایسه با آنان که احساس رضایت نمی کنند بازدهی یا تولید بیشتری دارند و از دیگر سو به این علت است که علاوه بر تعاریف متعدد و گاه پیچیده، محل تلاقی بسیاری از حوزه های علمی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت و حتی اقتصاد و سیاست بوده است
درباره رضایت شغلی نظریه های گوناگونی ارائه شده است اما می توان گفت تعالی آنها رضایت شغلی را بر پایه این سه محور قرار می دهند:
1- توقعات و انتظارات افراد در زمینه موقعیتهای واقعی، 2- میزان بر آورده شدن نیازهای جسمی و روانی، و 3- سطح ابقای ارزشهای مهم. از این رو عوامل متعدد و متنوعی زمینه ساز و ایجاد کننده رضایت شغلی می باشند. این عوامل را می توان از ویژگیهای شخصیتی، احساسات عاطفی و حالتهای هیجانی که جنبه های درونی نامیده می شود تا شرایط و ویژگیهای سازمانی، اجتماعی و فرهنگی که جنبه های بیرونی به حساب می آید، مرتب کرد. در زیر به تعدادی از این تعاریف اشاره می گردد.
رضایت شغلی از دیدگاه های گوناگون تعریف نموده اند که ذیلاً به چند مورد اشاره می شود:
- مطالعه رسمی رضایت شغلی با مطالعات هاثورندر اوایل دهه 1930 شروع و از آن پس بطور گسترده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت در اصل رضایت شغلی به این دلیل اهمیت یافت که طرفداران اولیه رویکرد روابط انسانی، مدیران را قانع کردند که کارگر خوشحال، کارگر سود آور است.
...
رضایت شغلی به عنوان یک متغیر وابسته، تحت تاثیر عوامل متعددی قرار می گیرد که بطور کلی به عوامل درون سازمان و برون سازمانی قابل تقسیم است.
الف-1- عوامل درون سازمانی:
الف:1- کارهایی که هماورد طلب هستند: یعنی مشاغلی که طی آن فرصتهایی پیش می آید که شخص بتواند از توانائیها و مهارتهایش استفاده نموده و نهایتاً نتیجه و دستاورد موفقیت آمیز کارش را نیز آزادانه به نمایش بگذارد. کاری که از لحاظ هماورد طلبی دچار افراط و تفریط نباشد رضایتبخش و شادی آفرین خواهد بود.
الف-2- یکسانی حقوق و مزایا و ترفیعات عادلانه: افراد دوست دارند که سیستم پرداخت و سیاست ارتقاء عادلانه، بدون ابهام و مطابق با انتظاراتشان باشد. با توجه به نوع شغل و سطح مهارت فرد و میزان حقوقی که در آن جامعه پرداخت می شود. اگر میزان حقوق و مزایا معقول و عادلانه باشد، رضایت شغلی به بار خواهد آورد.
الف-3- شرایط مناسب محیط کار: تحقیقات نشان داده است که وجود محیط کاری بدون خطر و راحت که مقدار نور، صدا و سایر عوامل محیطی در حد افراط و تفریط نباشد و وجود دستگاه ها و ماشین آلات و تجهیزات و امکانات جدید و مناسب نیز سبب ایجاد رضایت شغلی می شود.
الف-4- ارتباط مناسب با مدیر مافوق، همکاران و ارباب رجوع: اصولاً نتیجه و رهاورد فرد از کاری که انجام می دهد چیزی بیش از مقداری پول یا سایر دستاوردهای ملموس است. از نظر بیشتر کارکنان محیط کار باید نیازهای اجتماعی فرد را تامین کند بنابراین مسلماً داشتن همکاران صمیمی و رئیس خوب که فرد را درک کند و به او احترام بگذارد و به عملکرد خوب پاداش دهد سبب رضایت شغلی خواهد شد.
...
خرید و دانلود آنی فایل