پایان نامه بررسی میزان تاثیر آموزش رفتارهای سازشی در رشد اجتماعی و اختلالات رفتاری کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر

پایان نامه بررسی میزان تاثیر آموزش رفتارهای سازشی در رشد اجتماعی و اختلالات  رفتاری کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر پایان نامه بررسی میزان تاثیر آموزش رفتارهای سازشی در رشد اجتماعی و اختلالات  رفتاری کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 122 KB

تعداد صفحات : 104

بازدیدها : 452

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 14000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی میزان تاثیر آموزش رفتارهای سازشی در رشد اجتماعی و اختلالات رفتاری کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر

دانلود پایان نامه بررسی میزان تاثیر آموزش رفتارهای سازشی در رشد اجتماعی و اختلالات  رفتاری کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر

این مقاله با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد

 

فهرست

 چکیده

فصل یک

مقدمه

مسئله پژوهشی فرضیه ها اهداف تحقیق

تعاریف

:رشد اجتماعی : اختلالات رفتاری

فصل دو

عقب‌ماندگی

تعریف عقب‌ماندگی ذهنی

میزان شیوع

طبقه‌‌بندی عقب‌ماندگان ذهنی

علل عقب‌ماندگی

* اختلالات رفتاری

طبقه‌بندی كودكان مبتلا به اختلالات رفتاری

فراوانی

نظریه‌ها

نظریه آنا فروید

نظریه یادگیری رفتاری اجتماعی

یادگیری مشاهده ای

Cogninvsm )

شناخت گرایان

دیدگاه شناختی – رفتاری

نظریه متقابل :

تشخیص و طبقه بندی

2-1 اختلال بی اعتنایی مقابله ای ( codd)  2

3- افسردگی در كودكان : 

4- عوامل برون زاد :

5- محرومیتها و كمبودها :

نقش مدرسه در اختلالات رفتاری دانش آموزان :

دیدگاه رفتار گرایان : 3  

دیدگاه هستی گرایی

دیدگاه شناختی  

رشد اجتماعی

 نظریه‌های موجود پیرامون رشد اجتماعی

مشخصات و ویژگی‌های رشد اجتماعی

تفاوت‌های فردی در رشد اجتماعی

تحقیقات داخلی

تحقیقات خارجی

فصل سه

جامعه آماری

نمونه آماری وروش نمونه گیری

طرح تحقیق

ابزار جمع آوری داده ها

روش نمره گذاری آزمون وایلند (روش دوم)

پرسشنامه ارزیابی رفتاری راتر

پایایی و اعتبار پرسشنامه راتر:

روش اجرا:

روش تحلیل داده ها

فصل چهار

الف ) یافته های توصیفی:

ب) یافته های مربوط به فرضیه های پژوهش:

ج) یافته های جانبی   

منابع داخلی

منابع خارجی

چکیده

هدف از این پژوهش آموزش رفتارهای سازشی به دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر وبررسی تاثیر آن در رشد اجتماعی و اختلالات رفتاری این کودکان است. از میان دانش آموزان آموزشگاه تعداد 70نفر بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند و بصورت تصادفی در دو گروه 35نفری کنترل و آزمایش قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری مورد استفاده مقیاس رشد اجتماعی وایلند و پرسشنامه اختلالات رفتاری راتر فرم معلم بود. قبل از اجرای متغیر مستقل از هر دو گروه آزمون وایلند و راترگرفته شد. و سپس برای گروه آزمایش به مدت 12هفته فعالیتهای هدف دار مبتنی بر آموزش مهارت های اجتماعی اجرا گردید. سپس برای هر دو گروه مجددا" آزمون ها اجرا گردید. داده های خام با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند . و نتایج آن نشان داد که بین آزمودنیهای گروه های آزمایش و گواه از لحاظ رشد اجتماعی ونمره کل اختلالات رفتاری ومولفهای آن تفاوت معنی داری وجود دارد به عبارت دیگر آموزش رفتارهای سازشی در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر موجب افزایش رشد اجتماعی و کاهش اختلالات رفتاری در آنان گردیده است.

کلید واژه: رشد اجتماعی / رفتار سازشی / اختلالات رفتاری/ کم توان ذهنی

مقدمه

کودکا ن استثنا یی نیز هما نند دیگرکودکا ن انسا نها یی هستند که باید از حقوق انسا نی   خود برخوردار شوند. گر چه هزاران سال است که کودکان استثنا یی به عنوان جزء   جدایی نا پذ یرزندگی اجتماعی ما حضور داشته اند و با این که سابقه تعلیم و تربیت به قدمت حیات بشری بوده است. متا سفانه در کشور ما سابقه آموزش برای این کودکان تنها به چند دهه اخیر می رسد.بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت بین 12تا 14درصد کودکان به گونه ای استثنایی محسوب میشوند . که حدود 2الی 3درصد  آنان کودکان عقب مانده ذهنی هستند(میلانی-فر،1372).

عقب ماندگی ذهنی یک شرایط خاص ذهنی است که به علت شرایط و دلایل گوناگونی پدید می آید. البته عقب ماندگی ذهنی ممکن است در اثر یک بیماری عفونت یا ویروسی به وجود آید. اما شرایط یا وضعیت بوجود آمده قابل سرایت به دیگری نمی باشد. عقب ما ندگی ذهنی را می توان به دست یا پا یی که خوب کار نمی کند تشبیه کرد و علت آ ن ممکن قبل از تولد ، مادرزادی و در چگونگی تشکیل نطفه بوده   و یا به علت مشکلات و نارسائی های دوران بارداری باشد و یا اینکه بر اثر مشکلاتی که نوزاد به هنگام تولد با آن مواجه بوده است(افروز،1371).

عقب ماندگی ذهنی عبارت است از فعالیت عمومی ذهنی که پایین تر از حد طبیعی باشد و در دوران رشد ایجادگردد وباعث به وجود آمدن اختلال در جهت قبول رفتار سازگارانه می شود(هبر1961).

حدود 2/2 درصد افراد جامعه دارای هوشبهر پایین تر از 70 هستند(وکسلر1958به نقل ازمیلانی فر 1372). انجمن روان شناسان امریکا(A.P.A) عقب ماندگی ذهنی را به سه دسته تقسیم می کند. عقب ماندگان شدید که بهره هوشی کمتر از 50دارند،عقب ماندگان متوسط که بهره  هوشی بین51تا70دارند وعقب ماندگان سطحی یا مرزی که بهره هوشی بین 71تا85دارند.و مرکز کند ذهنی امریکا آنها را به پنج گروه مرزی،خفیف، متوسط، شدیدو عمیق تقسیم میکند(حاج بابایی، دهقانی هشتجین،1372).کودکان همچون بزرگسالان قادربه درک مسائل مختلف نبوده وفرایند فکری آنان فاقد تجزیه وتحلیل منطقی است لذا دربسیاری شرایط بامشکل جدی درحل مسائل روبرو می شوند(کنادسن1975).

 این کودکان نه تنها از نظر رشد شناختی بلکه در رشد اجتماعی نیز دچار مشکل هستندو هدف اصلی در آموزش و پرورش این کودکان سازگاری اجتماعی و پذیزش مسئولیت های اجتماعی است(افروز،1371).مطالعات انجام شده توسط کرک و جانسون نشان داد که دلیل مهم طرد کودکان کم توان ذهنی از گروه کودکان عادی نه به خاطر ناتوانی آنها در یادگیری بلکه به دلیل رفتارهای ناپسندی چون عدم رعایت بهداشت،جنگ ودعوا،بدرفتاری،ناسزاگویی وعدم توانایی سازگاری بامعیارهای گروهی و اجتماعی است(کرک وجانسون ترجمه مهدی زاده 1376).

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید