پروژه روش های استخراج سنگ ساختمانی و بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت

پروژه روش های استخراج سنگ ساختمانی و بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت پروژه روش های استخراج سنگ ساختمانی و بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت

دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 661 KB

تعداد صفحات : 201

بازدیدها : 522

برچسبها : استخراج سنگ ساختمانی معدن گرانیت پروژه

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پایانی و کارآفرینی مقایسه روش های استخراج و فرآوری سنگ های ساختمانی و تزیینی نرم و سخت و بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت

معرفی پروژه روش های استخراج و فرآوری سنگ های ساختمانی و بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت. این پروژه مشتمل بر 9 فصل بوده که بخشهایی ابتدایی از هر فصل در زیر آورده شده است.

کلیات

هدف از ارائه پایان نامه، شرح مصور و اجمالی صنعت سنگ با استفاده از یک رویکرد فنی است، به نحوی که خواننده از تحقیقدرباره یک نوع ماده سنگی به سمت کاربرد آن در قالب محصول نهایی هدایت شود. به طور کلی تمامی مراحلی را که نیاز است بر روی یک ذخیره انجام شود تا بصورت یک محصول نهایی قابل کاربرد درآید را بصورت مفید و قابل فهم، شرح دادهایم. این مجموعه مطالب مشتمل بر بخش هایی مجزا می باشد، به این نحو که موضوعات طرح شده به کمک تصاویر و به طور کامل شرح داده شده اند به صورتی که خواننده قادر است با یک نگاه در فهرست مطالب موضوع مورد نظر خود را پیدا کند.

در واقع همانطوری که از موضوع پایان نامه مشخص است (مقایسه روش های استخراج و فرآوری سنگ های ساختمانی و تزیینی نرم و سخت)، سعی شده تا تمامی روش های استخراج سنگ های ساختمانی را شرح دهیم و در هر مورد کاربرد هر کدام از این روش ها را در سنگ های مختلف بیان کنیم و در پایان به این نتیجه برسیم که عامل اصلی تعیین کننده نرم یا سخت بودن سنگ ها چیست؟ و از چه روشی برای استخراج هر یک از این سنگ ها باید لحاظ کرد؟

مقدمه پروژه: رشد جمعیت و توسعه کشور و متعاقب آن تامین فزاینده مسکن و احداث مجتمع های مسکونی، اداری و صنعتی، جایگاه ویژهای را برای اکتشاف و بهره برداری از سنگ های ساختمانی، تزیینی و نما، منظور داشته است. انواع مختلف سنگ را که دارای مشخصات لازم باشند، می توان به عنوان سنگ ساختمانی مورد استفاده قرار داد. همچنین از سوی دیگر این ذخایر منزلت خاصی را در صدور مواد غیر نفتی و تحصیل ارز، پیدا کرده است. هدف از این پروژه بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت سیانکوه که در فاصله 130 کیلو متری جنوب شرقی بیرجند در شهرستان سربیشه و در استان خراسان جنوبی می باشد. برای رسیدن به هدف فوق پس از جمع آوری کلیه اطلاعات لازم در مورد هزینه ها و درآمدها و... و با در نظر گرفتن یک رویکرد فنی اقدام به تنظیم جدول D.C.F چهارده سطری گردید و پس از انجام محاسبات لازم مشخص شد که جریان نقدینگی برای سال چهارم به بعد مثبت بوده و همچنین مقدار N.P.V نیز اقتصادی بودن پروژه را نشان می دهد.

کلیاتی در مورد اقتصاد

تعریف علم اقتصاد

علم اقتصاد یکی از شاخه های علوم اجتماعی است. البته عده ای اقتصاد را علم نمی دانند، اگر تعریف علم یافته های تجربی باشد. چرا که اقتصاد منبعث از رفتارها و مقررات تدوین یافته انسان

می باشد و با تغییر رفتار انسان نوع مواجهه با این یافته ها تغییر می کند. ولی اگر مقصود از علم کشف قوانین باشد که در شرایط خاص با روحیات معینی بر عملکرد مردم تسلط دارد و این کشف نیز از مشاهده رفتار مردم به دست آمده باشد اقتصاد نیز علم است که البته هست. قبل از هر توضیحی تعاریفی از علم اقتصاد که توسط دانشمندان مختلف عنوان شده، آورده می شود.

1) تعریف علم اقتصاد از دیدگاه آدام اسمیت :علم اقتصاد بررسی ماهیت و علل ثروت ملل است.

2) تعریف علم اقتصاد از دیدگاه جان استوارت :علم اقتصاد عبارت است از بررسی ماهیت ثروت از طریق قوانین تولید و توزیع 3) تعریف علم اقتصاد از دیدگاه بولدینگ :علم اقتصاد مطالعه طرز تشکیل قیمت ها در بازار کالاست.4) تعریف علم اقتصاد از دیدگاه پل ساموئل سین :علم اقتصاد عبارت است از بررسی روش هایی که انسان به واسطه یا بدون واسطه پول برای به کار بردن منابع کمیاب به منظور تولید کالاها و خدمات در طی زمان و هم چنینی برای توزیع کالاها و خدمات بین افراد و گروه ها در جامعه به منظور مصرف در زمان حال و آینده انتخاب می کند. 5) تعریف علم اقتصاد از دیدگاه لودویگ وان میزز :علم اقتصاد منطقی برای اتخاذ تصمیمات عقلایی با درنظر گرفتن محدودیت های مختلف است.6) تعریف علم اقتصاد از دیدگاه رابیتز :اقتصاد علمی است که رفتار بشر را به صورت رابطه بین منابع و عوامل تولید کمیاب که موارد استعمال مختلف دارند وهدف های مادی بشر که نامحدود هستند مورد مطالعه قرار می دهد. 7) تعریف دیگر توسط دانشمندان اسلامی پیرامون اقتصاد نیز به شرح زیر است :علم اقتصاد عبارت است از شناخت، ارزیابی و انتخاب روش هایی که بشر برای تولید و توزیع کالا و خدمات از منابع محدود و غیر آماده به منظور مصرف ( رفع نیازمندی ها و احتیاجات بشر) به کار می گیرد.

در تعاریف فوق از عبارات ثروت، محدودیت، تولید، توزیع، مصرف، منابع، قیمت، بازار، منابع کمیاب، مبادله، تصمیم گیری، انتخاب، نیازمندی، احتیاج، قوانین و پول و... صحبت شده است.

مفاهیم و عبارت های فوق در کنار هم دیگر و موافق وزن و جایگاهی که هر کدام پیدا خواهند کرد می توانند در طرح و حل مسائل اقتصادی و تدوین تئوری ها و ارائه راه کارها موثر باشند. آنچه مسلم است انسان در حصار محدودیت ها شامل محدودیت های زمان و مکان و امکانات ( منابع)قرار دارد و استمرار و بقای زندگی بشر مملو از احتیاجات و نیازمندی های گوناگون است، که وجود آنها لازم و بعضاً کافی است. مثلاً انسان ممکن است بدون لباس زنده باشد ولی غذا و آب و اکسیژنالزامی ترین شرط حیات است. داشتن لباس هم از جمله نیازمندی های با اولویت بالاست اما خواسته بشر بیشتر از نیازمندی های وی می باشد و توان تامین خواسته های او از امکانات منابع و توانایی وی خارج است. و لذا همواره ما برای پاسخ به خواست ها و نیازها با کمبود مواجه هستیم و مسئله کمیابی از اساسی ترین مفاهیم اولیه علم اقتصاد است.

برای عبور از مساله کمیابی، مساله الاهم فی الاهم مطرح است و متناسب با توان بشر و منابع در اختیار او در مقابل تعداد خواسته ها فقط می تواند بخشی از خواسته ها را برطرف نماید. و لذا انتخاب و اخذ تصمیم برای انتخاب بهینه مطرح است. مثلاً در زمان واحد شما علاقه مند هستید (خواست شما چنینی است) سر کلاس درس اقتصاد معدن شرکت کنید و هم به سمینار ارائه شده در ساعت کلاس فوق شرکت داشته باشید که محدودیت زمان فقط اقدام به انجام یکی را مقدور می سازد و شما ناچار باید یکی را انتخاب کنید و در این بحث هزینه فرصت طرح می شود.منابع به سه دسته کلی منابع طبیعی (اولیه )، منابع انسانی ( نیروی کار و کارفرمایی)، منابع مصنوعی (سرمایه ) تقسیم می شوند که انسان همواه در تلاش است از تلفیق هر سه نوع بتواند امکانات و منابع در اختیار خود را به صورت کالا و خدمات مورد مصرف خود درآورد و از آنها بهره مند گردد و نهایتاً رفاه و رفع حاجات او حاصل گردد...

بازرگانی و اقتصاد مواد معدنی

مواد معدنی به دلیل محدودیت های فراوانی که دارند از دایره رقابت کامل، فاصله گرفته اند و بیشتر به طرف انحصار مصرف کنندگان میل دارند و بعضی مواد معدنی به دلیل کم بودن مواد معدنی ذخایر معدنی در انحصار تولید کنندگان میباشد.

مثلا تعداد معادن میکا در ایران از پنج معدن تجاوز نمیکند که سه معدن آن تعطیل می باشد. 90% مصرف ماده معدنی میکا، در شر کت نفت میباشد و سایر مصرف کنند گان نمی تو انند میدان رقابت را از آن شر کت سلب نمایند. اصو لا دامنه این بازار محدود بو ده و ایجاد محیط رقابت بازار کامل امکان پذیر نیست. ارائه مثال بر گو اهی این ادعا زیاد است. مثلا 90% ذغال سنگ استخراجی توسط کار خانه ذوب آهن اصفهان مصرف می گردد و مصر ف کنندگان دیگر بسیار محدود بو ده در میدان رقابت با آن شر کت که مصر ف کننده عمده می باشد، تعیین کننده نیستند. نکته دیگر در بازرگانی مو اد معدنی( قبل از فر آوری ) مساله حملو نقل و هزینه های جانبی آن است. وابستگی فنون استخراج مو اد معدنی و صنایع مصرف کننده مو اد فرآوری شده به صورت زنجیره ای نو عی بازار مرکب که به طور قطع می تو ان گفت خصو صیات یک بازار رقابتی کامل از آن سلب گردیده استرا دارند. اگر چه شر ایط انحصار کامل نیز کمتر محقق میگردد...

هزینه ها و تقسیمات آن

ذخایر معدنی به دلیل کمیاب بودن ارزشمند میباشند. و برای بهره مندی از منابع معدنی به منظور رفع نیازمندیها با بکارگیری ابزارهای گوناگون، تلاش فراوانی صورت می پذیرد. به منظور دستیابی بشر به ماده معدنی خاص در شکل و شرایط مطلوب وی از ابزار و امکانات گوناگون سود می جوید، اما این ابزار کدامند؟و چگونه تعریف می شوند؟

این ابزار به صورت شاخص عبارتند از: سرمایه (پول) یا آورده اولیه اقتصادیو دانش فنی ( توان تخصصی ) یا آورده علمی در اختیار بشر، که خود این نیز ارزش اقتصادی دارد. نتیجه می گیریم که برای بهره مندی از شکل مطلوب مواد معدنی به کارگیری پول و توان تخصصی لازم است. آموختیم که در عرصه بازار تبادل انجام می پذیرد. عرضه ی کالا در ازای اخذ وجه نقد یا خدمات هم ارز، در عرصه فعالیت های معدنی (بدست آوردن مواد معدنی) انجام می شود. در یافت محصول مطلوب در ازای پرداخت وجه نقد به صورت متنو ع جز به جز یه به تعریف کلی می باشد.با این مختصر می پردازیم به تعربف هزینه و شرح انواع آن...

استهلاک و روش های محاسبه آن

تعریف : به طور کلی استهلاک عبار ت است از : کاسته شدن ارزش حقیقی و یا حیات اقتصادی مو ثر دارائی ثابت در اثر مرور زمان استفاده بیش از حد و یا منسوخ شدن و یا نامناسب شدن آنها.

در محاسبه قیمت تمام شده محصولات تولیدی باید قسمتی از ارزش دفتری تجهیزات تولیدی (هزینه استهلاک ) منظور شود، بدین ترتیب دارائیهای ثابت پیو

سته تبدیل به هزینه های جاری شده و از طریق قیمت تمام شده محصول بازیابی می شوند.

به منظور حفظ و بهره برداری بهینه از سرمایه گذاریهای ثابت انجام شده دو نکته زیر به بهره برداران توصیه می گردد.

a.در طول حیات اقتصادی سرمایه گذاری های ثابت تعمیر و نگهداری شود

b.چنانچه دارائیهای ثابت از نظر اقتصادی غیر قابل مصرف شدند برای تعویض و جایگزینی آنها اقدام گردد.

یادآوری:هزینه های تعمیر و نگهداری در تقسیم بندی هزینه ها جزء هزینه های جاری محسوب میگردد، ولی آن بخش از هزینه های تعمیر و نگهداری ( تعمیرات اساسی ) که موجب افزایش ارزش دارائی ثابت میگردندبه عنوان سرمایه گذاری ثابت ( هزینه سرمایه گذاری ) محسوب و بر جمع ارزش دارائی ثابت تعمیر شده افزوده میگردد.

محاسبه هزینه استهلاک

محاسبه هزینه استهلاک بر دو اصل استوار است:

1- قیمت تمام شده دارائی استهلاک پذیر

2-قیمت دارائی ثابت در پایان عمر مفید (قیمت اسقاطی یا فرسوده دارائی ثابت)

قیمت تمام شده شامل خرید، حمل، نصب، و راه اندازی نیز می گرددکه به آن ارزش دفتری سر مایه گذاری ثابت در سال صفر گفته میشود. آن بخش از هزینه های تعمیر و نگهداری که صرف تعمیرات اساسی دارائی ثابت شده و باعث ارزش افزوده آن میگردد به قیمت تمام شده منهای هزینه استهلاک تا تاریخ تعمیر افزوده میگردد که به آن ارزش بازیافتی سرمایه گذاری ثابت گویند.

به قیمت سرمایه گذاری ثابت در پایان دورره استهلاک (عمر مفید) ارزش اسقاطی گویند. قیمت یک واحد نو در پایان استهلاک سرمایه گذاری ثابت که جایگزین آن میگردد منهای ارزش اسقاطی آن را از ارزش جایگزینی گویند.

مالیات و حقوق دولتی

یکی از راههای تامین بودجه عمومی کشور که صرف اداره امور دولتی وعمومی کشور می شود، در یافت مالیات از اشخاص حقوقی و حقیقی بر اساس مقدار عملکرد آنها نسبت به میزان دارایی، انجام معاملات یا نقل و انتقالات اموال و....میباشد.که تحت عنو انهای کلی مالیات بر دارایی مطابق قوانین وضع شده در هر کشوری از طریق وزارت مالیه ( وزارت امور اقتصادی و دارایی دریافت میگردد.

فعالیت های معدنی اعم از استخراج و فرآوری مواد معدنی نیز از جمله فعالیتهای درآمد زامی باشند. لذا بر اساس مقررات خاص خود مشمول پرداخت مالیات هستند. در قوانین جاری کشور مقررات لازم برای واحدهای مشمول پرداخت مالیات آورده شده است. معمو لا برابر ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم بر درآمدهای مشمول مالیات عمل میگردد. در قانون دیده شده است که چه نو ع هزینه هایی از نظر ممیز مالیاتی پذیر فته میشود ونو ع معافیت ها بر اساس نوع فعالیت، موقعیت جغرافیایی و با دارا بودن مزیت ها عنوان شده است.

نقش تحلیل حساسیت و ریسک در ارزیابی اقتصادی پروژه های اکتشافی

یک تصمیم اقتصادی بر اساس ارزشیابی اقتصادی صورت میگیرد. ارزیابی اقتصادیفرایند سنجش ارزشهای مثبت ومنفی ( درآمدزا و هزینه بر ) پارامترهای موثر در پروزه است لیکنپارامترها در فضای عدم قطعیت به تعدادشان اضافه می شود زیرا در چنین فضایی تخمین اجتناب ناپذیر است. در نتیجه خطا ظاهر میشودو ریسک را تحمیل میکند. اینکه تغییری از یک پارامتر چه مقدار روی پارامترهای دیگر اثر گذارد باید سنجیده شود. تحلیل حساسیت این مهم را انجام می دهد. اثر خطا در زایش ریسک و ارزیابی ارزش اقتصادی ریسک در مبحث تحلیلی ریسک جای می گیرد. ارزیابی اقتصادی کل یک پروژه که مبنای تصمیم گیریاقتصادی است از این ابزار بهره میگیرد.

کلیاتی در مورد سنگ های ساختمانی

سنگ ساختمانی

سنگ بعنوان یکی از مصالح ساختمانی بسیار قدیمی می باشد. انواع مختلف سنگ را که دارای مشخصات فنی و زیبایی لازم باشند را می توان بعنوان سنگ ساختمانی مورد استفاده قرار داد. بطور کلی سنگ ساختمانی به کلیه سنگ های طبیعی اطلاق می شود که با استفاده از فن آوری خاص قابل استخراج و فرآوری بوده و دارای مشخصات فنی و زیبایی لازم جهت بکار گرفتن در موارد ساختمانی و صنعتی را داشته باشد.

ممکن است که در این جا این سؤال به ذهن شنا خطور کند که منظور از سنگ طبیعی چیست؟

در جواب باید بیان نمود که سنگ های طبیعی موادی کاملاً طبیعی هستندکهسنگ استخراج شدهبدون افزودن هیچ گونه ماده خارجی مورد پردازش و تغییر شکل قرار می گیرد اما سنگ های صناعی عبارتند از موادی که با امتزاج نسبت های خاص از قطعات سنگ های طبیعی با مقادیر کمتری از سیمان یا رزین های صناعی ساخته می شوند.

سنگ ساختمانی با شکل های مختلف مانند: سنگ لاشه، سنگ تراشیده یا مالون، سنگ نما، خرده سنگ، تخته سنگ صیقلی مورد استفاده قرار می گیرند. معمولاً برای ساختن پل ها، دیوارها، سیل شکن ها، کف کانال ها و بناسازی از سنگ های مختلف به شکل مالون می توان استفاده کرد. سنگ نما بصورت سنگ های نازک به ضخامت یک سانتی متر یا بیشتر تهیه می شود که به تناسب مورد استفاده آن به اندازه های دلخواه بریده می شوند و در کف و نمای داخل و خارج ساختمان بکار می روند.

بررسی فنی و اقتصادی معدن گرانیت سیانکوه

معدن گرانیت سیانکوه در شهرستان سربیشه و در فاصله 130 کیلومتری جنوب شرقی بیرجند قرار دارد که 65 کیلومتر اولیه در مسیر جاده آسفالته بیرجند سربیشه، 51 کیلومتر بعدی در مسیرجاده آسفالته سربیسشه درح و باقیمانده راه خاکی است. 1 کیلومتر انتهایی مسیر راه اختصاصی معدن می باشد. این معدن در حوزه استحفاظی پاسگاه انتظامی درح قرار دارد. کروکی ذیل محل و موقعیت معدن را نشان می دهد.

این منطقه از نظر آب و هوایی خصوصیات مناطق حاشیه کویری را دارا می باشد و آب و هوای آن در زمستان ها نسبتا سرد و در تابستان ها نسبتا معتدل می باشد. میزان بارندگی سالیانه کمتر از 100 میلیمتر است. با توجه به محدودیت های کشاورزی منطقه شغل اصلی روستائیان دامپروری و صنایع دستی نظیر بافت قالی و قالیچه و همچنین کار در معادن است. به دلیل خصوصیات آب و هوایی منطقه پراکندگی جمعیت زیاد می باشد. از نظر مورفولوژیکی، منطقه شامل ارتفاعاتی با روند شمال غرب جنوب شرق بوده که معدن در ارتفاعات غرب روستای ماخونیک واقع شده و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 1400 مترمی باشد....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید