تحقیق رابطه وسواس فکری عملی با کمال گرایی دانشجویان

تحقیق رابطه وسواس فکری عملی با کمال گرایی دانشجویان تحقیق رابطه وسواس فکری عملی با کمال گرایی دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 178 KB

تعداد صفحات : 86

بازدیدها : 566

برچسبها : وسواس فکری عملی کمال گرایی دانشجویان

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی رابطه وسواس فکری – عملی با کمال گرایی در بین دانشجویان پرستاری و روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی

مقدمه

شناخت ویژگی های شخصیتی افراد در بسیاری موقعیت های زاندگی ضرورت دارد چرا که همه دست اندر کاران و برنامه ریزان برای اینکه بتوانند روش و برنامه مناسب و هماهنگ با نیاز ها و ویژگی های شخصیتی برنامه ریزی نمایند باید شناخت کاملی از آنان داشته باشند.کارایی و موقعیت افراد در آموختن و همچنین داشتن سازگاری و تعادل روانی در تمامی موقعیت های زندگی رابطه نزدیکی با خصایص شخصیتی دارند یکی از این ویژگی های شخصیتی که افراد را در برخورد با موقعیت های زندگی دچار مشکل می کند کمال گرایی و دیگری وسواس فکری و عملی است.اختلال وسواس فکری عملی که طی آن فرد گرفتار افکار کنترل ناپذیر و نفرت انگیز می شود و بر تشریفات ظاهراً بی معنی می پردازد.بیمار مبتلا به وسواس فکری عملی ممکن است فکر کند اجاق گاز را روشن گذاشته است و بیست بار در طول شب از تخت بلند شود و آنرا وارس کند.وسواس از اختلالات عصبی انسانهاست که نمونه های ان در بین مردان و زنان، کودک و نوجوان، جوان و بزرگسالان و حتی سالمندان و پیران به صورت های و انواع مختلف دیده می شود ولی برخی از نمونه های آن در بین گروه های مختلف لنی و جنسی بیشتر اغست بطور کلی وسواس یکی از شایعترین انواع تیکلهایی است که باعث بروز مشکلات شدید در خانواده میشود.در برخی از آیات قرآن وسواس به معنی افکار بیهوده و مضر آمده که در ذهن خطور می کند.

فهرست مطالب

مقدمه

موضوع تحقیق

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

فرضیه های تحقیق

تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

تاریخچه وسواس فکری و عملی

معنای اصطلاحی وسواس

اصطلاح وسواس در زبان فارسی

صورتهای وسواس

انواع وسواس

تشخیص اختلال وسواس فکری و عملی

سه ملاک روشن برای رفتار وسواسی

شکل بالینی

تصورات وسواسی

ویژگی های بالینی

همه گیر شناسی

سبب شناسی

تشخیص افتراقی

سیر و پیش آگهی

تعریف کمال گرایی

ابعاد کمال گرایی

کمال گرایی دیگر مدار

کمال گرایی جامعه مدار

علل کمال گرایی

نقش والدین در رشد شخصیت کمال گرا

نیاز به کمال و انتقاد پذیری

پیشینه تحقیق در مورد کمال گرایی در خارج و داخل کشور

پیشینه تحقیق

روش پژوهش

نمونه و روش نمونه گیری

ابزارهای بکار گرفته شده در پژوهش

روش اجرا

روش تحلیل داده ها

آمار توصیفی

آمار استنباطی:

موضوع اصلی پژوهش حاضر

خلاصه پژوهش

بحث و نتیجه گیری

محدودیتهای پژوهش

پیشنهادات

منابع

*******************

ارتباط وسواس فکری و عملی با کمالگرایی

بیان مسئله

عمده ترین مسئله ای که در این پژوهش مطرح است در حالت کلی آن دسته از ویژگی هایی هستند که با موفقیت و پیشرفت تحصیلی و میزان سلامت روان دانشجویان دانشگاه اسلامی مرتبط است.بدیهی است ویژگیهای شخصیتی و رفتاری بر موقعیت تحصیلی و بهداشت روان دانشجویان تاثیر گذار می باشد.در این پژوهش تنها به برخی از ویژگی های شخصیتی موثر از جمله وسواس فکری عملی و کمال گرایی مورد مطالعه قرار دارد.عوامل متعددی وجود دارد که در افراد وسواس ایجاد می کند .وسواس فکری تجسمهای و تکانه هایی هستند که برای شخص بی معنی بنظر می رسد.

وسواس عملی رفتار های تکراری عمده و یا اعمال ذهن هستند که در پاسخ به وسواس فکری به وقوع می پیوندد دانشجویان رشته های مامایی و پرستاری به دلیل شغل و رشته خود دچار وسواس با درجه مختلف می شود.دلایل مختلفی می تواند موجب بروز وسواس فکری و عملی در این افراد می شود و نگرش کمال گرایانه یک روره معیوب را بوجود می آورد افراد کمال گرا نخست مجموعه ای از اعداف غیر قابل دسترس را ردیف می کنند و در گام بعدی در رسیدن به این اهداف شکست می خورند زیرا دسترس به آن اهداف غیر ممکن می باشد.در گام بعدی زیر فشار میل به کمال گرایی و ناکامی مزمن غیر قابل اجتناب ناشی از آن. خلاقیت و کارآمدی آنها کاهش می یابد و بالاخره این روند افراد کمال گرا را انتقاد از خود و سرزنش خود هدایت می کند. فروید در توصیف این افراد اذعان می کند که محرک اصلی در زندگی این افراد رسیدن به خوشبختی نیست بلکه تکامل و برتری یافتن است.زندگی آنان در یک سلسله (حتما باید نباید) خلاصه می شود. آنها بلاید در هر کاری به حد کمال برسند و به بهترین نحو آنرا انجام دهند اگر نه راضی نخواد شد ونرسیدن به کمالات آنان را دچار اضطراب و افسردگی و احساس گناه شدید می کند. این توقعات بی جا و عهده دار شدن مسئولیت سنگین و غیر منطقی عرصه زندگی را بر آنانم تنگ می کند که نتیجه این روند نیز عزت نفس پایین می باشد.

تاریخچه وسواس فکری و عملی

طبق نظریه کهن که امروزه هم به چشم می خورد رفتار غیر عادی نتیجه عملکرد نیروهای ماوراء الطبیعی و جادویی مثل ارواح شرور و شیطان است. در جوامعی که این نظریه را باور داشتند، معمولا درمان همان جن گیری، به معنی بیرون کشیدن شیطان درون شخصی از طریق نیایش و خنثی سازی جادو است. این نظریه پا به پای بسیاری از رویکردهای جدیدتر به حیات مفرد ادامه می دهد.

در تاریخ رفتار غیر عادی این عقیده نیز رواج داشته که رفتارهای عجیب و غریب بعضی از مردم، ناشی از اختلالات کار بدن آنهاست یافتن جمجمه های متعلق به دوران باستان با سوراخهایی که معلول جراحات جنگی نیست، بعضی از مولفان را به این حدس کشاند که گاهی رفتار غیر عادی با سوراخ کردن جمجمه درمان شده است. در این روش به کمک شی تیزی مثل سنگ سوراخی به قطر دو سانتی متر در جمجمه ایجاد می شد. غالبا عمل مذکور کشنده هم نبوده بلکه مهارت و تسلط قابل ملاحظه ای، خطر این روش را از این بوده است. شاید سوراخ کردن جمجمه به منظور ایجاد راه گریزی برای ارواح شیطانی بوده است. ...

ابعاد کمال گرایی

اخیرا دو مفهوم پردازی متفاوت از این سازه گسترش یافته است. هر دو دیدگاه کمال گرایی را چند بعدی می دانند.

فراست و همکارانش پنج بعد و مولفه را که احتمالا در کل کمال گرایی سهم دارند معرفی کرده اند. اولین و مهمترین آنها در این مفهوم پردازی نگرانی افراطی از اشتباهات است اما بایستی افرادی که کمال گرا هستند و موقعیت و شایستگی بالایی دارند از آنهایی که معبار های بالایی برای خود دارند متمایز کرد و دومی بعد شامل مجموعه معیارهای شخصی عملکرد است. اکثر نظریه پردازان این بعد را به عنوان ویژگی مرکزی عملکرد است. تکثر کمال گرایان معبارهای بسیار بالارتر دارند و غالبا نمی تواند به طور رضایت بخش به آن دست یابند.

سومین و چهارمین بعد : ادراک شخصی از انتظارات والدین و انتقاد افراطی آنان است که در این زمینه والدین به عنوان هسته اختلال توصیف شده اند. پنجمین مولفه های کمال گرایی گرایش به متکلم بودن و سازمانیافته بوده است که تا حدی از ابعاد و دیگر مستقل ، وی مرتب است این بعد نشان دهنده و تاکید بر نظم یا ترتیباتی است که غالبا با کمال گرایی همراه هستند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید