دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 50 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 365
برچسبها : دانلود پروپوزال
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپروپوزال بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و منزلت اجتماعی دبیران متوسطه
بیان مسئله (معرفی دقیق ابعاد و حدود موضوع سوالات تحقیق):
تعلیم وتربیت مردان وزنان توانمند آینده (کودکان ونوجوانان فعلی ) به معلمانی با انگیزه وکار آمد نیاز دارد. بسیاری از کشورهای دنیا نقش معلم در توسعه پایدار را به خوبی درک کرده اند و با فراهم آوردن شرایط مناسب منزلت اجتماعی بالایی را برای این حرفه تدارک دیده اند برای مثال در کشورهای اروپایی حرفه معلمی منزلت اجتماعی روبه بالایی دارد (پاپلتون ورایز برگ 1990،دینهام واسکات 2000). ودر کشورهایی مانند امریکا (هویل 1995، تریمن 1997) وتایوان (لین 1999) حرفه معلمی نسبت به حرفه هایی مانند دندانپزشکی و حسابداری منزلت و احترام بالاتری دارد.
منزلت هر شغل چگونگی رفتار متقابل و انتظارات جامعه را از شاغلان تعیین می کند و آنان را در ساخت دهی به تعامل های اجتماعی یاری می رساند. در کشورهای گوناگون هر شغلی منزلت ویژه خود را دارد ومردم هر کشوری می توانند مشاغل با منزلت بالا یا پایین را از هم تشخیص دهند.(کاظمی پور:1383) مردم از شاغلان با منزلت بالا تمکین می کنند کمک می طلبند و یا می خواهند مانند آنان شوند. برای مثال در مقایسه با مشاغل کارگری پزشک احترام بیشتری دارد و بیشتر اوقات به توصیه های او عمل می شود.
فرایند کاهش منزلت اجتماعی حرفه معلمی در ایران نتایج زیانباری در پی داشته است. که گرایش نداشتن جوانان مستعد به این حرفه (افلاکی فرد :1380)احساس سر خوردگی و اضطراب شغلی (آگیلار وفایی :1379)کاهش انگیزش شغلی (کلدی وعسگری :1382) بروز نارضایتی در میان معلمان به صورت اعتصاب و راهپیمایی، کاهش تاثیر نقش الگویی معلمان برای دانش آموزان ودر نهایت نا کار آمدی نهاد تعلیم وتربیت برای پرورش نسل آینده (معید فر وذهانی: 1384) از جمله این پیامدها به شمار می آیند. برای کاهش وحذف چنین پیامدهایی باید منزلت اجتماعی حرفه معلمی متناسب با نقش ها و کارکردها ی آن تغییر کند.
با توجه به نظریات جامعه شناسان و تحقیقات انجام گرفته که بیشتر عوامل مادی را در منزلت و پایگاه اجتماعی افراد دخیل می دانند. به دنبال بررسی رابطه سرمایه های فرهنگی که بوردیو جامعه شناس معاصر فرانسوی آن را مطرح می کند بر منزلت اجتماعی دبیران هستیم. بوردیو سرمایه فرهنگی را شامل گرایشات و عادت های پابر جا ی زندگی و همچنین صلاحیت های تحصیلی و فرهیختگی می داند و معتقد است سرمایه ی فرهنگی به سه مقوله قابل تفکیک است .
الف:سرمایه فرهنگی درونی شده (فردی) که بیانگر چیزهایی است که افراد می دانند و می توانند انجام دهند.
ب:سرمایه فرهنگی عینی از جمله کالاهای فرهنگی و اشیای مادی از قبیل کتاب و آثار هنری
ج:سرمایه فرهنگی نهادینه شده از جمله صلاحیت ها ی تحصیلی که در قالب مدارک و درجه های تحصیلی نمود عینی پیدا می کنند و به دارنده آن ها هم از نظر قانونی وهم از نظر عرفی ارزش اجتماعی و تعریف شده می دهند.(بوردیو246:1986) به این ترتیب با توجه به دیدگاه بوردیو و تقسیم بندی وی از سرمایه فرهنگی سئوالی که مطرح می شود این است که سرمایه فرهنگی چه تاثیری بر منزلت اجتماعی معلمان شهرستان خلخال دارد؟ هر یک از انواع سرمایه فرهنگی بر میزان منزلت اجتماعی معلمان چگونه تاثیر می گذارد؟
سرنوشت بخش عظیم جامعه به عملکرد معلمان-که عاملان اصلی اجرای برنامههای مدون آموزش و پرورشاند-گره خورده است. معلمان در فرایند آموزشی و پرورش نقش کلیدی دارند و به قول پیاژه روانشناسی نامدار معاصر،زیباترین طرح اصلاح و بازسازی نظام آموزشی درصورتیکه معلم به تعداد کافی و باکیفیت مطلوب در اختیار نباشد،با شکست روبهرو خواهد شد(صافی،1376).برای این که معلمان،به عنوان رکن اصلی آموزش و پرورش،بتوانند نقش خود را در فرایند تعلیم و تربیت بهدرستی ایفا کنند،باید از منزلت و موقعیت اجتماعی شایستهای برخوردار باشند.اگر باور عمومی بر این باشد که"بهترینها، بهترینها را میسازند"به منزلت معلمان بیشتر توجه خواهد شد و تلاش و کوشش جهت اجرای منزلت اجتماعی معلمان اهمیت فوق العادهای خواهد یافت.
خرید و دانلود آنی فایل