دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 365 KB
تعداد صفحات : 20
بازدیدها : 395
برچسبها : حقوق بیمار آگاهی پرسنل
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلفرم پیشنهاد تحقیق پایان نامه کارشناسی ارشد
بررسی میزان آگاهی پرسنل اتاق زایمان بیمارستان های دولتی اردبیل از حقوق بیمار و ارائه راهکارهای مدیریتی
Government hospital delivery room personnel to evaluate awareness of patient rights and providing management solutions of Ardabil
بیان مسأله
مفهوم حقوق طبیعى و حقوق انسانى قرنها مورد توجه انسان بوده است و این مهم در تعالیم آسمانی تمامی انبیاء الهی به اشکال مختلف نمایان است و به عنوان یک اصل پیشرفته ی علمی و انسانی به چشم می خورد. بی شک هر انسانی دارای حقوق فردی و اجتماعی است که به عنوان یک اصل توسط تمامی جوامع بشری پذیرفته شده است . اما گروه های آسیب پذیر اجتماع از حقوق خاص و ویژه تری برخوردارند. بیماران یکی از آسیب پذیرترین گروه های اجتماعی هستند که چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ روانی، اجتماعی و اقتصادی در معرض خطر قرار دارند و این خود مؤید توجه خاص مجامع بین المللی حقوق بشر به مفهوم حقوق بیمار می باشد. سوگندنامه ی بقراط، مناجات نامه ی ابن میمون و آیین اخلاقی عقیلی شیرازی از متون کهنی هستند که در آن به اصولی چون لزوم رجحان منافع بیمار بر پزشک و رعایت اصل رازداری تأکید شده است.
در دهه های اخیر، متناسب با پیشرفت خیره کننده ی علوم خصوصاً پزشکی و پیدایش روشهای روزآمد درمانی و پیشرفت فناوریهای علوم پزشکی، حوزه ی تعامل و مداخلات پزشکی وسعت زیادی پیدا کرده است و این خود چالشهای اخلاقی زیادی را به دنبال داشته است و بیماران به عنوان یکی از آسیب پذیرترین گروه های اجتماعی در معرض خطر قرار داشته و دارند. نظام سلامت کارآمد نیازمند مشارکت فعالانه گیرندگان و ارایه کنندگان خدمات سلامت است. ارتباط مناسب و صادقانه، احترام به ارزشهای شخصی و حرفهای و حساسیت نسبت به تفاوتهای موجود، لازمه ی مراقبت مطلوب از بیمار است.
بیمارستانها به عنوان یکی از مهمترین ارکان ارایه ی خدمات سلامت، باید نهادی برای درک و احترام به حقوق بیمار، خانواده ی آنان، پزشکان و سایر مراقبت کنندگان باشند. بیمارستانها و کلیه مراکز ارایه ی خدمات سلامت باید به جنبه های اخلاقی مراقبت واقف بوده و به آن احترام گذارند. در سایه ی تعامل مناسب ارایه دهندگان و گیرندگان خدمات سلامت نسبت به وظایف خود و احترام به حقوق دیگران، سلامت جامعه در بالاترین سطح ممکن قابل دستیابی خواهد بود. با توجه به این که سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی از مهم ترین ابعاد وجودی هر فرد بوده و تأمین آن بر اساس اصل 29 قانون اساسی، از مهم ترین تعهدات حاکمیت در جمهوری اسلامی است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خود را در قبال ارائه ی مطلوب خدمات سلامت از جمله رعایت منشور حقوق بیمار برای آحاد جامعه مسؤول می داند. منشور حقوق بیمار عبارت است از دفاع از حقوق انسان به منظور حفظ حرمت و عزت او برای اطمینان از این که در مواقع بیماری به ویژه در فوریت های پزشکی بدون تبعیض سنی و جنسی و دارا بودن قدرت مالی از جسم و جان و سلامت او مراقبت کافی به عمل خواهد آمد و این مراقبت در محیطی سرشار از احترام و با کیفیت مطلوب ارائه خواهد شد. منشور حقوق بیمار در ایران در سال 1381 تدوین و از سوی معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمستان 1381 ابلاغ گردید. مراکز بهداشتی - درمانی براساس این دستورالعمل موظف بودند که مفاد منشور حقوق بیمار را در مکان مناسب و قابل رؤیت نصب نمایند.
مطالعات مختلف درجات متفاوتی از میزان رعایت منشور حقوق بیمار را گزارش کردند. وسکویی اشکوری و همکاران میزان رعایت حقوق بیمار را 53 درصد، رنگرز 7/67 درصد ملکشاهی 2/56 درصد و داداشی2/65 درصد گزارش کردند.
اگر چه تدوین منشور حقوق بیماران نقطه ی شروعی برای حرکت در راستای توجه همه جانبه به تأمین حقوق بیماران و تنظیم و تعریف صحیحی از روابط ارایه کنندگان و گیرندگان خدمات بهداشتی - درمانی است، اما توجه به نظرات ذینفعان در خصوص ضرورت این حقوق و تأثیر عوامل مختلف، از جمله جایگاه حرفه ای و تفاوت های محیطی در ارزیابی این ضرورت، سیاست گذاران را در طراحی برنامه های ترویجی و نظارتی جهت بهبود وضعیت رعایت حقوق بیمار رهنمون خواهد ساخت. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی میزان آگاهی پرسنل اتاق زایمان بیمارستان های دولتی اردبیل از حقوق بیمار و ارائه راهکارهای مدیریتی می باشد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خود را در قبال ارائه ی مطلوب خدمات سلامت از جمله رعایت منشور حقوق بیمار برای آحاد جامعه مسؤول می داند. منشور حقوق بیمار عبارت است از دفاع از حقوق انسان به منظور حفظ حرمت و عزت او برای اطمینان از این که در مواقع بیماری به ویژه در فوریت های پزشکی بدون تبعیض سنی و جنسی و دارا بودن قدرت مالی از جسم و جان و سلامت او مراقبت کافی به عمل خواهد آمد و این مراقبت در محیطی سرشار از احترام و با کیفیت مطلوب ارائه خواهد شد. منشور حقوق بیمار در ایران در سال 1381 تدوین و از سوی معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمستان 1381 ابلاغ گردید. مراکز بهداشتی درمانی براساس این دستورالعمل موظف بودند که مفاد منشور حقوق بیمار را در مکان مناسب و قابل رؤیت نصب نماید.
خرید و دانلود آنی فایل