تحقیق مراحل رشد زبان در کودک طبیعی

تحقیق مراحل رشد زبان در کودک طبیعی تحقیق مراحل رشد زبان در کودک طبیعی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 169 KB

تعداد صفحات : 166

بازدیدها : 221

برچسبها : تحقیق رشد زبان

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی مراحل رشد زبان در یک کودک طبیعی - مطالعه کودک انگلیسی زبان

تحقیق حاضر با عنوان بررسی مراحل رشد زبان در یک کودک طبیعی انگلیسی زبان؛ ترجمه بخشی از کتاب تحول زبان (قسمتهایی از فصل های 10 و 11) نوشته رابرت ای.اونز می باشد. در این کتاب نویسنده به بررسی مراحل رشد زبان در یک کودک طبیعی انگلیسی زبان می پردازد. مطالعه این کتاب برای علاقه مندان به رشد طبیعی گفتار و زبان مفید می باشد، همچنین می تواند الگوی خوبی جهت اینچنین پژوهشهایی در زبان فارسی باشد. قسمتهای دیگر این کتاب به راهنمایی اساتید گروه گفتار درمانی توسط دانشجویان دوره 26 ترجمه شده است.

============================

عوامل تعیین کننده مراحل یادگیری

ارتباط شناختی بین پیچیدگیهای معنایی و نحوی این تکواژهاست که کلید مراحل تحول است، نه بسامد کاربرد آنها در گفتار بزرگسال. پیچیدگیهای نحوی و معنایی زمانی آشکار می شوند که به مراحل یادگیری در زبانهای دیگر توجه کنیم. برای مثال، مفهوم واقعی "جمع" (یک و بیشتر از یک) واقعا ساده است و کودک آن را به سرعت فرا می گیرد؛ با این وجود، نشانه گذاری جمع در عربی مصری بسیار پیچیده می باشد و استثناهای زیادی در آن وجود دارد. در مقایسه با پیش دبستانی های انگلیسی زبان، اکثر نوجوانان مصری همچنان در رابطه با "جمع" مشکل دارند.

تفاوت جنسیت نیز می تواند مشکل ساز باشد. در زبان انگلیسی، مانند زبان فرانسوی، تنها دو جنسیت، مرد و زن، وجود دارد؛ با این وجود، اکثر واژه های انگلیسی برای جنسیت نشانه گذاری نشده اند. فولانی، که یک زبان نیجری- کنگویی است، حدودا شامل دوازده جنسیت می باشد. به علت پیچیدگی معنایی و نحوی این شکلها، کودکان فولانی زبان، نسبت به کودکان انگلیسی زبان، نشانه های جنسیت را در مدت زمان طولانی تری فرا می گیرند.

تحول صرفی اولیه فعل امکان دارد به جنبه های معنایی زیر ساختی فعل مربوط باشد. کودک به تدریج مراحل نخستین افعال عمومی و غیر اختصاصی نظیر make,go,do را فرا می گیرد. با گسترش فراگیری این نوع افعال، نشانه های صرفی به سرعت ظاهر می شوند؛ در نتیجه یادگیری صرفی اولیه، ممکن است به صورت واژه به واژه باشد. در مقابل، احتمال دارد که افعال اختصاصی تر نشانه گذاری نشده باشند.

تحول شکل جمله

حدود سی ماهگی که کودک وارد مرحله سوم می شود، دو شکل اساسی جملات انگلیسی یعنی "فاعل- فعل- مفعول" (Ramona eats vegetable) و "فاعل- فعل ربطی- مسند" (Byung is big) را به خوبی یاد گرفته است. کودکانی که در حال یادگیری زبانهای دیگر، مثل پرتغالی، هستند نیز عناصر اسم و فعل را زود یاد می گیرند..

اساسی ترین قانون چامسکی در مورد ساختار عبارت، بیان می کند که جمله شامل عبارت اسمی و عبارت فعلی می باشد. عناصر نحوی لازم برای جملات ساده، اسم (فاعل) و فعل (گزاره) می باشند و کودک این دو عنصر را تا اواخر مرحله دوم و اوایل مرحله سوم یاد می گیرد. بعد یا در حال فراگیری این عناصر، کودک به تدریج الگوی اولیه را اصلاح می کند. بنابراین، تحول در دو سطح صورت می گیرد:عناصر جمله و جمله. سرانجام تحول درونی عبارات اسمی و فعلی و انواع جملات خبری، سئوالی و امری و شکل منفی مربوط به هر یک حاصل می شود. نمونه ای از گفتار و زبان کودک چهارساله روی قطعه نهم لوح فشرده ای که همراه این متن می باشد، موجود است. رونوشتی از گفتار کودک 48 ماهه در جدول 3/14 این متن آمده است. به شکل جمله در این رونوشت توجه کنید، اگر چه محتوا بسیار کودکانه است، اما ساختار جمله کاملتر به نظر می رسد. برای مقایسه، به گفتار یک کودک سی و دو ماهه در جدول 2/14 و نمونه گفتاری کودک پنج ساله روی قطعه دهم لوح فشرده همراه، توجه کنید.

عناصر جمله

قبل از بررسی شکلهای مختلف جمله، باید تحول درونی آن را مورد توجه قرار دهیم. عبارات اسمی و فعلی از مهمترین موارد این بخش می باشد.

تحول عبارت اسمی

اسامی مفرد، بزرگترین گروه نحوی هستند که در اولین پنجاه واژه کودک ظاهر می شوند. اگرچه در مرحله اول اسامی با واژه های دیگر ترکیب می شوند، اما صرفاً زمانیکه به تنهایی بکار می روند، گسترش می یابند.

ابتدا این گسترش شامل اضافه کردن حرف نکره (a) یا حرف اشاره that به اسم می باشد. کودک عادی در بیست و یک ماهگی این ترکیبها را می سازد. بنابراین، کودک احتمالاً عباراتی مثل "A kitty" یا "that candy" را به کار می برد. گسترش بعدی عبارت اسمی شامل اضافه کردن اسامی ملکی (Daddy’s shoe)، کمیتها (some cookie) و ویژگیهای فیزیکی (Big doggie) به اسم می باشد. بکار بردن چند توصیف کننده در مرحله اول نادر است، کودک احتمالاً هنوز عبارت "My big doggie" را به کار نمی برد. فهرست توصیف کننده های اولیه معمولاً کوتاه است و به طور تدریجی افزایش می یابد.

فهرست عناوین تحقیق

مقدمه مترجم

عوامل تعیین کننده مراحل یادگیری

تکواژهای اولیه دیگر

افعال معین

پسوندهای صفت و اسم

یادگیری قانون صرفی و جنبه های دیگر زبان

تحول شکل جمله

عناصر جمله

تحول عبارت اسمی

تحول عبارت فعلی

زمان و ارجاع

انواع جمله

شکل جمله خبری

شکل جمله پرسشی

شکل جمله امری

شکل جمله منفی

درونه گیری و ربط

درونه گیری عبارتی

درونه گیری مصدری

درونه گیری اسم فعل

درونه گیری بند وابسته

ربط بندی

خلاصه

تحول واجشناختی

فرایندهای واجشناختی

فرایندهای ساختار هجایی

فرایند همگونی

فرایندهای جانشینی

فرایندهای چندگانه

درک و تولید

خلاصه

نتیجه گیری

مباحثه

خودآزمایی

تحول معناشناختی و کاربرد زبان در افراد مدرسه رو و بزرگسال

اهداف فصل

تحول کاربرد شناختی

داستانها

تحول داستانها

تحول دستور زبان قصه

تفاوتهای داستان

تواناییهای محاوره ای

کاربردهای زبان

شروع و حفظ موضوع

رابط ها و جداکننده ها

درخواستهای غیر مستقیم

اصلاح گفتگو

اصطلاحات اشاره ای

تفاوتهای جنسیتی

کاربرد واژه ها

سبک گفتگو

تحول

نتیجه

خلاصه

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید