دسته : مواد و متالوژی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 196 KB
تعداد صفحات : 147
بازدیدها : 260
برچسبها : ریخته گری فلزات
مبلغ : 6500 تومان
خرید این فایلتحقیق جامع در مورد ریخته گری فلزات و تاریخچه آن
بخشهایی از متن تحقیق
همان طور که می دانیم عموما قطعات ریخته گری به صورت سفارشی از مشتریان به کارگاه های ریخته گری پیشنهاد می شود و اغلب برنامه تولید این گونه کارگاه ها از قبل مشخص نیست. پس از سرد شدن و جدا کردن محصول از قالب انجام عملیات اصلاحی از جمله عملیات تمیزکاری بر روی محصول ضروری است. لذا بخشی در این واحدها وجود دارد که وظیفه انجام این کار بر عهده آنهاست.
با توجه به تفاوت بین هر قطعه ریخته گری شده با بعدی به علتهای بسیار زیاد از طرفی و هزینه دار بودن انجام این فرآیند از طرف دیگر و همچنین متفاوت بودن انتظارات مشتریان، عموما این قسمت در کارخانه های ریخته گری توسعه نیافته است.
بنابراین به نظر می رسد وجود کارگاهی که بتواند این خدمات را به صورت جامع و کامل به این واحدها ارائه دهد لازم است.
به طور کلی در این کارگاه انجام عملیات سنگ زنی، سندبلاست و شات بلاست، تراش کاری، فرزکاری و عملیات وابسته و در نهایت رنگ آمیزی می تواند وجود داشته باشد.
البته با توجه به تجمع تعداد زیادی از کارخانجات ریخته گری در شهرک صنعتی اشترجان بهتر است محل کارگاه دراین منطقه باشد.
این تحقیق شامل سه فصل کلی با عناوین: فصل اول کلیاتی در باب ریخته گری، فلزات فصل دوم تحقیقات بازاریابی و فصل سوم مراحل اجرای پروژه
احساس عمومی آن است که ریخته گری تا اواسط قرن حاضر به صورت یک هنر تجربی تلقی می گردید.تنها در نیم قرن اخیر است که زیربنای علمی برای این فرآیند تولید اساسی مهیا گردیده است. واقعیت این است که بسیاری از تکنیک های مدرن و ابداعی امروزی در زمینه های متالوژیکی، هنگامی که به گذشته برمی گردیم، راه حل های علمی مسائل آن در زمان های دور دانسته شده بود. پیدایش و تولید چدن با گرافیت کروی در اواسط قرن حاضر در اروپا و امریکا که به عنوان مهم ترین پدیده ریخته گری قرن حاضر معرفی شده، در حقیقت در حدود دو هزار سال پیش از آن در چین تولید می گردیده است. کشف اخیر کوره های بلند احیا سنگ های معدنی در افریقا، متعلق به سه هزار سال پیش نمایانگر توجه گذشتگان ما به جنبه های متالوژیکی تولید قطعات صنعتی می باشد.
پنج هزار سال پیش،همان زمانی که تازه عصر نوسنگی در بریتانیا، آلمان و سپس در استرالیا پی گرفته بود، مصر و بین النهرین هزار سال بود که سفالگری می کردند و در عصر مفرغ (آلیاژ مس و قلع) بودند. میل به جمع آوری طلا، جواهرات، مرمر سبز، فیروزه، فسفات آلومینیوم آمیخته با مس و شهاب سنگ ها به علت این که رنگی شفاف داشته اند و به دلیل خواص جادویی که گمان می رفت در آنها نهفته باشد، انسان اولیه را به نواحی فلزدار کشانید و اولین حرفه تخصصی را بعد از جادوگری که پدیده صنعت می باشد برای بشر اولیه به وجود آورد.
اشیا کوچک مسی، سنجاق، نیزه و قطعات آهن حاصل از شهاب سنگها مربوط به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد که در گور مصریان یافت شده است، بیانگر این مطلب است که فلزگری پس از چهار هزار سال قبل از میلاد در خاور باستان به خوبی شناخته شده بود. ولی در حدود سال سه هزار قبل از میلاد تمدن مفرغکاری در قفقاز، فلسطین، سوریه، بلوچستان و ایران با ویژگی های خاص خود به وجود آمد. مردم سومر و دره سند پیش از سال سه هزار قبل از میلاد قلع را می شناختند و به منظور تسهیل کار ریخته گری به عنوان آلیاژ مس به کار می بردند.
شاید اولین خصوصیت یک فلزکه مورد توجه بشر قرار گرفت، خاصیت کار پذیری مکانیکی بدون از دست دادن قابلیت چسبندگی ذرات آن بوده است. شاهد این مدعا تغییر شکل تکه ای فلز به ورقه ای پر نقش و نگار است که از آسیای شرقی به دست آمده است و متعلق به حدود سه هزار سال پیش است. مهم تر از آن استفاده از اشیا کار شده طلا توسط انسان های اولیه در حدود هشت هزار سال پیش از میلاد مسیح می باشد. تمام شواهد به دست آمده نشان می دهد که اولین فلزی که ذوب گردید، مس بوده است. زمان معینی را نمی توان برای آغاز عصر مس بیان داشت.
برنز که در حالت ریختگی سیاه تاب دارای استحکام بیشتری از مس است در حدود سه هزار سال قبل از میلاد جایگزین بعضی از اشیا مسی گردید. این ایام که تا 1200 سال قبل از میلاد به طول انجامید، عصر برنز نامیده می شود و بعد از عصر برنز عصر آهن آغاز می شود. ...
ریخته گری در ماسه یک رو ش تولیدی است که از دیرباز شناخته شده و مورد استفاده قرار می گرفته است.
و هنوز هم متداول ترین روش به منظور تولید قطعات ریختگی است. با استفاده از قالب های ماسه ای می توان قطعاتی به وزن چند گرم تا چند صد تن تولید نمود.
ماده اصلی مخلوط قالب گیری در این روش ماسه می باشد که عموما ً از نوع ماسه سیلیسی (sio2) بوده و به لحاظ خاصیت دیر گدازی آن و قیمت نسبتا ً ارزان آن مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور تهیه مخلوط قالب گیری به ماسه سیلیسی جهت ایجاد استحکام و چسبندگی لازم مقادیری چسب (خاک رس) و آب و اضافات دیگر افزوده شده و به خوبی هم زده می شود.
قالب گیری با ماسه بر حسب شرایط ماسه، نوع چسب مصرفی و مکانیزمی که چسبندگی و استحکام را ایجاد می نماید، طریقه تهیه و آماده سازی قالب به دسته های زیر تقسیم می شود :
مخلوط قالب گیری شامل ماسه، خاک رس به عنوان چسب، آب و سایر مواد اضافی است. به کار بردن لفظ تر برای این نوع قالب ها به خاطر رطوبت ماسه است که آن را از قالب ماسه ای خشک متمایز می سازد.
مراحل اصلی قالب گیری در ماسه تر چنین است :
پس از طراحی قطعه مورد نظر، مدل ساخته شده و برای قالب گیری آماده می شود. اکثرا ً مدل هایی که برای قالب گیری در ماسه تر به کار می روند از نوع مدل صفحه ای دو طرفه می باشند. اگر تعداد قطعات تولیدی مورد نیاز کم باشند از مدل های یک تکه استفاده می شود و در این صورت مدل یک تکه را روی صفحه قالب گیری قرار داده و درجه مناسب برای قالب گیری دستی به کار می رود. ...
خرید و دانلود آنی فایل