دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 184 KB
تعداد صفحات : 42
بازدیدها : 308
برچسبها : موانع بهره وری توسعه بهره وری
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلتحقیق موانع توسعه بهره وری در ایران
در شرایطی که دستیابی به منابع هر روزه سخت تر و گران تر می شود، از بین رفتن انحصارها و حمایتهای دولتی رقابت شدید دربازارهای جهانی و فرآیند جهانی شدن، سازمانها را از هر سو تحت فشار قرار می دهد. افزایش بهره وری یکی از بهترین راهکارهایی است که می تواند بقاء سازمانها را حفظ کند.
تلاش برای بهبود بهره وری تلاش برای زندگی بهتر افراد و جامعه است. بهره وری، نقش کلیدی در تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه دارد وارتقاء آن درکشور نیازمند آگاهی، مشارکت تمامی اقشار جامعه، در کنار خواست و اراده سیاسی و برنامه اقتصادی مناسب از سوی حکومت و دولت است.
منافع کوتاه مدت و بلند مدت بهره وری مانند افزایش تولید، افزایش صادرات، بهبود کیفیت، افزایش رفاه عمومی، کاهش بیکاری و … در تمامی دنیا به اثبات رسیده است.
معمول ترین تعریف بهره وری ارزش ستاده به داده می باشد. افزایش سطح تولید و خدمات یا بهبود کیفیت و یا اینکه در سطح تولید،کیفیت استفاده کمتر از منافع و یا انجام هر دوی این کار....
در دهه گذشته بهره وری کل عوامل، به دلیل رشد منفی بهره وری سرمایه، نقشی در تامین رشد اقتصادی کشور نداشته است.
در میان 18 کشور عضو (APO) (سازمانه بهره وری آسیا) ایران در رده هفدهم از نظر میزان بهره وری کل عوامل قرار دارد.
برای کاهش نرخ بیکاری، نیاز به تحقق رشد اقتصادی حداقل 8 درصدی در طول برنامه چهارم توسعه داریم، حدود 3/31 درصد این رشد از طریق افزایش بهره وری کل عوامل می باید تأمین شود.
جملات فوق بخشی از سخنان رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی متولی برنامه ریزی توسعه کشور، در چهارم خرداد 1383 می باشد. مطالب عنوان شده بیانگر وضعیت بد بهره وری درکشور می باشد و همچنین نشان دهنده اهمیت این موضوع برای آینده و توسعه اقتصادی ایران می باشد.
افزایش بهره وری درکشورهای پیشرفته صنعتی بیشتر در نتیجه توسعه سیستمهای مدیریتی بوده است تا افزایش کمی عوامل کار و سرمایه در جریان تولید. پایین بودن سطح بهره وری که از ویژگیهای غالب کشورهای کمتر توسعه یافته است ناشی از عوامل مختلف تأثیر گذار بر بهره وری است که تعدادی از این عوامل خارج از کنترل این جوامع و پاره ای قابل چاره جویی و کنترل است.
ساختار نظام اقتصادی و اداری فعلی ایران جوابگوی نیازهای آتی کشور خصوصادر جهت توسعه بهره وری نیست و بایدتغییرات اساسی درنگرشها، سیاستها، ساختارها و نظامهای مدیریتی کشور بوجود آورد. زیرا بهره وری یک تفکر و نگرش مبتنی بر بالا بردن توان آفرینش، قدرت خلاقیت و میزان انعطاف پذیری و تلفیق جامعه و سازمانها با تحولات اقتصادی، علمی و فنی جهان می باشد افزایش بهره وری به اشکال گوناگون می تواند صورت بگیرد، از تغییر عملکرد یک قطعه کوچک در جریان تولید، تغییر در نحوه استفاده از مواد، تغییر فرآیند تولید، تغییر در طرح تا تغییر در شیوه های بازاریابی و فروش یا شیوه برنامه ریزی و نگرش استراتژیک و نحوه کارگزینی و …، به نحوی که حرکت به سوی وضعیت بهتر انجام شود....
اندازه گیری صحیح بهره وری شاید مهمترین عامل و ابزاری است که دولت و سازمانها را در تعیین اینکه در کجا قرار دارند و چگونگی برنامه ریزی و اقدامات آینده را روشن خواهد کرد. اینکه چه بخشی از عوامل مؤثر در بهره وری و چرایی آن در بسیاری از شاخصهای بهره وری روشن می شود.
اما اندازه گیری درست بهره وری خود نیازمند اطلاعات آماری دقیق، صحیح و به هنگام است.
محاسبات شاخصهای بهره وری در سطوح مختلف ملی سالهای گذشته د علی رغم اقدامات وفعالیت های وسیعی که درزمینه اشاعه فرهنگ بهره وری و نیز تعیین شاخصهای بهره وری مناسب صورت گرفته، با موفقیت زیادی قرین نبوده است و هنوز سری زمانی شاخصهای بهره وری ملی و نیز بخشهای اقتصادی در اختیار محققین و برنامه ریزان نمی باشد و اگر هم در مواردی شاخص های بهره وری اندازه گیری شده، محاسبات و سنجشها و محدودیتهای آماری، فروض و یا برآوردهای آماری همراه بوده است....
خرید و دانلود آنی فایل