دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 37 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 188
برچسبها : کمرویی
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی روانشناسی اجتماعی کمرویی
بخشهایی از متن تحقیق
مقدمه
خداوند متعال وقتی انسان را آفرید از نظر جسمی تجهیزاتی مانند چشم و گوش و زبان را در او قرار داد تا در پرتو این تجهیزات طبیعی راه را از چاه تشخیص داده، از انحراف و سقوط محفوظ بماند. به موازات این حواس ظاهری روحیات بسیار ارزنده ای همانند عفت و حیا و غیره به او ارزانی داشت تا با برخورداری از این منابع درونی در برابر هوی های نفسانی ایستادگی نماید.
انسانها همانطور که با چشم ظاهر قادر بدیدن هستند با چراغ عقل و برخورداری از روحیاتی همانند حیا و عفت از پلیدی ها و اعمال زشت دوری می گزینند.
امام جعفرصادق علیه السلام فرمود: الحیاء من الایمان و الایمان فی الجنه حیاء و شرم بخشی از ایمان است و ایمان جایگاهش بهشت برین است.
رسول خدا فرمود: حیاء بر دو گونه است: قال رسول الله (ص) الحیاء حیا ان حیا عقل و حیا حمق فحیاء العقل هوالعلم و حیا الحمق هوالجهل . یعنی حیا بر دو نوع است او حیا و شرم راستین و معقول، چنانچه انسانها بر اساس فطرت باید از اعمال زشت و ناروا ابراز تنفر کرده از انجام آن خودداری بورزند، چنین حیایی را حیاء عقل گویند.
نوع دیگر از حیاء وجود دارد که می توان آن را جزء روحیات منفی انسان بحساب آورد مثل اینکه چیزی را نداند و از سوال کردن از دیگران دچار شرم گردد و بعبارت دیگری چنین شخصی دچار کمرویی است و این روحیه علاوه بر اینکه مطلوب و سودمند نیست بلکه زیان آور نیز می باشد و آدمی را از استکمال و پیشرفت باز می دارد.
کمرویی یک توجه غیرعادی و مضطربانه خویشتن در یک موقعیت اجتماعی است که در نتیجه آن فرد دچار نوعی تنش روانی- عضلانی شده، شرایط عاطفی و شناختی اش متاثر می گردد و زمینه بروز رفتارهای خام و ناسنجیده و واکنشهای نامناسب در وی فراهم می شود. به دیگر سخن پدیده کمرویی به یک مشکل روانی - اجتماعی و آزار دهنده شخصی مربوط می شود که همواره به صورت یک ناتوانی یا معلولیت اجتماعی می گردد. به کلام ساده، کمرویی یعنی خود توجهی فوق العاده و ترس از مواجه شدن با دیگران. زیرا کمرویی نوعی ترس و اضطراب اجتماعی است که در آن فرد از مواجه شدن با افراد نا آشنا و ارتباطات اجتماعی گریز دارد. ...
فهرست مطالب تحقیق
کمرویی چیست؟
نظرات ارائه شده از دیدگاه دانشمندان
انواع حالات انزواطلبی
ملاک های تشخیصی مشکل اختلال کمرویی و گوشه گیری
شیوه کمرویی
عوارض کمرویی از دیدگاه زیمیادرو
میزان کمرویی
علل کمرویی
مقابله با کمرویی و راههای درمان آن
موثرترین روش های کاربردی درمان کمرویی از دیدگاه غلامعلی افروز
توصیه های لازم
توصیه ها و پیشنهادات لازم دیگر
اقدامات خارج از ایران
منابع
خرید و دانلود آنی فایل