دسته : کشاورزی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 60 KB
تعداد صفحات : 62
بازدیدها : 192
برچسبها : گیاهان علوفه ای زراعت در مناطق خشک زراعت علوفه
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی زراعت در مناطق خشک - گیاهان علوفه ای
بخشهایی از متن مقاله
گیاهان علوفه ای و مراتع منبع اصلی انرژی برای تغذیه دامها می باشند. اگر علوفه دارای کیفیت کافی باشد می تواند 60 درصد نیاز غذایی گاوهای شیری و نیاز کامل علوفه گاوهای گوشتی را تامین نماید. اکثر گیاهان علوفه ای متعلق به دو خانواده گرامینه و لگومینوزه می باشند. در مناطق خشک و نیمه خشک و در شرایط فاریاب، گیاهان گرامینه پر تولید تراز گیاهان لگومینیزه می باشند و از نظر مصرف آب نیز دارای کارایی بیشتری هستند. در شرایط مساوی، از نظر رشد، گیاهان لگومینوزه از نظر پروتیین و کلسیم غنی تر از گیاهان گرامینه می باشند.
در مناطق خشک اگر آب کافی در دسترس باشد، شرایط مناسبی برای کشت گیاهان علوفه ای فراهم است و در این شرایط، اکثر گیاهان علوفه ای را می توان کشت کرد. بدین ترتیب که در طول فصل سرد گیاهان علوفه ای را می توان کشت کرد. بدین ترتیب که در طول فصل سرد، گیاهان مناطق معتدله و در طول فصل گرم، گیاهان مناطق گرمسیری مناسب خواهند بود. عدم وجود یخبندان در طول زمستان باعث می شود که بتوان گیاهان پر محصولی مانند شبدر مصری، که دارای رشد مجدد سریعی می باشد و گیاهان چند ساله ی مانند یونجه که می تواند در طول سال، تا 10 برداشت حاصل نماید کشت نمود. در طول تابستان، نیز می توان گیاهان گرامینه یک ساله که دارای توانایی تولید بسیار زیاد هستند، از قبیل ذرت، سود ا نگراس، سورگم شیرین کشت نمود.. ..
گیاهان عمده ای که در مناطق خشک برای تهیه علوفه خشک به کار می روند عبارتند از: گیاهان بقولات یکساله از قبیل؛ ماشکها، شبدر برسیم و نخود فرنگی، گیاهان بقولات چند ساله که از میان آنها یونجه بسیار مناسب می باشد، غلات یا سایر علفهای چمنی از قبیل: یولاف، گندم، سودانگراس، ارزن و ریگراس، علاوه بر آن مخلوط غلات و بقولات مانند: ماشک و یولاف نیز اغلب کشت می شوند و در این مورد غلات از ورس شدن بقولات جلوگیری بعمل می آورند. البته علوفه خشک این قبیل مخلوطها از نظر کیفی نامرغوب تر از علوفه خالص بقولات است و مسائلی را، نیز در اثر عدم سرعت یکسان آنها از نظر خشک شدن به وجود می آورند.
تلفات زیاد ناشی از خشک کردن علوفه در مزرعه، مهمترین توجیه برای خشک کردن مصنوعی علفهایی که دارای کیفیت زیاد هستند می باشد. در این مورد روشهائی وجود دارد که می تواند تلفات ماده خشک را به 5 درصد کاهش دهد. این مقدار، در مقایسه با 30- 25 درصد تلفات ناشی از خشک کردن علوفه در مزرعه قابل توجه می باشد.
برای خشک کردن مصنوعی علوفه دو روش وجود دارد؛ بدین ترتیب که در روش اول علوفه را در درجه حرارت نسبتاً کم برای مدت نسبتاً طولانی (25- 5 دقیقه) و در روش دوم آن را در درجه حرارت بسیار زیاد (1000 درجه سانتیگراد) برای یک دوره بسیار کوتاه (چند ثانیه) قرار می دهند.
در مقاله حاضر برای هریک از گیاهان ذکر شده در فهرست مطالب؛ خصوصیات گیاهی، عملیات زراعی، مصرف کود، کاشت، آبیاری، داشت و برداشت و تولید بذر و غیره... آن توضیح داده شده است
فهرست مطالب مقاله
گیاهان علوفه ای
یونجه
شبدر برسیم یا شبدر مصری
ماشکهای علوفه ای
سورگم
سودانگراس
الفانت گراس
ذرت هیبرید
نگهداری و ذخیره علوفه
علوفه خشک
برداشت علوفه
خشک کردن علوفه
جابجایی و بسته بندی علوفه
تلفات علوفه در طول خشک کردن
کیفیت علوفه
گیاهان مناسب برای تهیه علوفه خشک
خشک کردن مصنوعی علوفه
سیلو
فرآیندهای بیولوژیکی سیلو
افزایش اسیدیته
مرحله برداشت علوفه
اثر درجه حرارت
گیاهان مناسب برای سیلو
مقاله فاقد تصاویر است
خرید و دانلود آنی فایل